O nama

Kratki vodič kroz grad kojem su glavna obilježja postav skulptura u javnim prostorima Rijeke. Nudi šetnje koje su povezane uz određenu temu. Upoznavanje grada kroz povijesno - kulturni kontekst, upoznavanje događaja, sjećanja na ljude, specifičnosti, zanimljivosti o skulpturama. Cilj je predstaviti Rijeku prepoznatljivim skulpturama i dočarati je putem šetnja kroz koje se može istraživati, naučiti nešto novo i istovremeno zabaviti.

Rijeka

„Ja sam tada već mnogo puta boravio u Rijeci i ona me uvijek ponovo oduševljavala kao jedan izuzetno uredan, „cifran“ građanski grad, s tom svojom širokom i dugačkom centralnom ulicom, na čijim se stranama nalaze te velike, lijepe, starinske zgrade, s lukom koja je odmah pored i na čijem se kraju susreće velika željezna brodina. Sve to Rijeci daje pomalo nadrealističan izgled"
Zlatko Bourek

Odaberi
šetnju

Izborom na određenu kategoriju u ponudi se nalaze šetnje koje se mogu odabrati prema određenoj temi. Klikom na odrabranu šetnju otvaraju se skulpture koje su u toj kategoriji te se može saznati više o njima te njihova lokacija.

Oslikani
prostori
Apstraktne
skulpture
Drugi
svjetski
rat
Skulpture
književnicima
Skulpture
suvremenih
autora
Skulpture
Trsata
Preporučene šetnje
mještana

Šetnje koje su preporučili mještani grada. Klikom na područje koje označava " dodaj svoju šetnju" otvara se mogućnost dodavanja svoje osobne šetnje kako bi se doprinjelo ostalim korisnicima ove aplikacije.

dodaj svoju šetnju