EU projekt THEY:LIVE – Student lives revealed through context-based art practices

Projekt „Oni žive“ (THEY:LIVE) istražuje studentski život od kraja Drugog svjetskog rata do danas. Sadržaj istraživanja čini svakodnevni život studenata u studentskim domovima, kulturološke navike i slobodno vrijeme, međuljudske odnose, odnose između spolova, kao i angažman studenata u društvenoj i političkoj svakodnevici.

Cilj projekta je poticanje studentske populacije za sudjelovanjem u razumijevanju i zajedničkom stvaranju suvremene umjetnosti, koristeći arhivske materijale i sudjelujući u participativnim umjetničkim aktivnostima tijekom rezidencijalnih boravaka umjetnika u studentskim domovima.

Rezultati projekta poslužit će kao smjernice menadžerima kulturnih institucija i umjetničkih galerija, kustosima i umjetnicima te za daljnje unapređivanje inovativnih pristupa razvoju mlade publike.

Partneri koji sudjeluju u projektu su: Međunarodni centar za arhivska istraživanja „Icarus“ (Zagreb), Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci (Sveučilište u Rijeci, Rijeka), Fakultet za audiovizualne komunikacije (Sveučilište kralj Juan Carlos, Madrid). Pridruženi partneri na projektu su: Institut za umjetnost u kontekstu (Sveučilište za umjetnosti, Berlin) i Centar za primjenjenu istoriju (Beograd).

Web stranica projekta: theylive.eu

     

Ured za projekte

Ured za projekte bavi se administriranjem i praćenjem provedbe projekata, programa i manifestacija, te pruža administrativnu podršku kod prijava projekata.

Kontakti

Jana Bilović, mag. oec.
Stručna suradnica za projekte

T: +385 (0)51 401 387
E: jbilovic@apuri.uniri.hr

Radno vrijeme

pon, sri, pet: 10-12 sati
uto, čet, pet: 12-14 sati

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti