Aleksandra Stojaković Olenjuk, viša umjetnička suradnica

U svojoj dvanaestogodišnjoj audiovizualnoj i kazališnoj umjetničkoj karijeri dobitnica je nekoliko strukovnih nagrada. Također, sudjelovala je na brojnim projektima vezanim za institucionalno i izvaninstitucionalno umjetničko djelovanje. Od 2018. godine mentorski djeluje u inkluzivnom kazališnom projektu ‘Peti ansambl’. Gostujući je predavač u kazališnom studiju za mlade ‘Kamov’ pri HNK Ivan pl. Zajca. U autorskom kazalištu kojim se kontinuirano bavi od 2013. ispituje relacije izvedbenih i društvenih procesa, kao i odnose intimnog sadržaja i javnog prostora u procesu izvedbe, s naglaskom na tezi ‘glumac – ravnopravan autor’. 

Diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 2012. godine, smjer Gluma. Iste godine postala je članica Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, gdje i danas radi kao glumica. Osim ulaganja u formalnu naobrazbu, usavršavala se pohađajući seminare i radionice.

Surađuje na kolegijima Gluma I, II i III, te na izbornom kolegiju Angažman u zajednici na preddiplomskom studiju Glume i medija.

Detaljni izvedbeni planovi (login: AAI@edu.hr)

— Dokumenti trenutno nisu dostupni.

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti