Doc. art. Fedor Vučemilović

Njegov umjetnički rad proteže se na područje konceptualne i post-konceptualne umjetnosti, likovne umjetnosti te proširenih medija fotografije i videa. U svakom od tih područja pokazuje sklonost eksperimentiranju i pomicanju granica. Takav pristup rezultirao je umjetničkim opusom koji uključuje sve forme fotografskog medija. Uz profesionalno bavljenje fotografijom, filmom i umjetničkom djelatnošću, od 1975. do 1978. djeluje i kao član neformalne ‘Grupe šestorice autora’ s kojom organizira tzv. izložbe-akcije te pokreće časopis-katalog ‘Maj 75’. Kao fotograf, direktor fotografije i snimatelj sudjelovao je u izgradnji vizualnog identiteta alternativne kulture u Zagrebu 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća. Na Sveučilištu u Rijeci radi od 2007.

Godine 2011. pokreće međunarodni dvojni diplomski studij pod nazivom AdriArt s partnerima: Visoka šola za umetnost Univerza v Novi Gorici, Institut für Architektur und MedienTechnische Universität Graz i Università degli Studi di Udine.

Vrhunska znanja iz fotografije stekao je vrlo rano uz svoga oca, umjetnika fotografa Nikolu Vučemilovića. Stoga, vrlo rano odlazi u Zagreb gdje upisuje Školu za primjenjenu umjetnost te maturira na Odjelu fotografije. Diplomirao je 1991. na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu na Odsjeku filmskog i televizijskog snimanja.

Nastavnik je na preddiplomskom studiju Likovne pedagogije na kolegijima Osnove fotografije I i II, Alternativne fotografske tehnike, Povijest fotografije te Fotografija I i II.

Detaljni izvedbeni planovi (login: AAI@edu.hr)

— Dokumenti trenutno nisu dostupni.

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti