Doc. art. Valentina Lončarić

Glumica i suosnivačica Umjetničke organizacije CLOU unutar koje djeluje kao koautorica i izvođačica u kazališnim projektima za djecu i odrasle. Od 2015. djeluje i na području amaterskog autorskog filma unutar Kinokluba Zagreb. Dobitnica je nekoliko nagrada za rad na području nezavisnog autorskog kazališta i filma.
Organizatorica je i su-voditeljica par međunarodnih radionica Lessac Kinesensic metode u Hrvatskoj. Godine 2015. stažirala je na Lessac Summer Intensive (Depauw University, SAD), a 2017. je gostovala kao su-voditeljica radionice ‘South African Lessac Intensive Workshop’ (University of Pretoria, Južnoafrička Republika). Članica je HDDU-a i Lessac Training and Research Institute-a.

Diplomirala je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2006. godine, a 2013. je završila specijalistički poslijediplomski studij Gluma, mediji i kultura na Sveučilištu u Rijeci. Od 2014. godine kontinuirano se usavršava na području glasa i scenskog govora na Lessac Training and Research Institute u SAD-u, a 2017. je stekla licencu za predavača Lessac metode. 

Nastavnica je na studiju Glume i medija. Na preddiplomskom studiju predaje kolegije Glas I, II, III i IV, a na diplomskom studiju kolegije Scenski govor na engleskom jeziku A, B i C.

Detaljni izvedbeni planovi (login: AAI@edu.hr)

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti