Doc. art. Damir Bralić

Samostalno, kao suradnik ili konzultant radi na projektima dizajna vizualnih komunikacija, identitetskih sustava i brandinga. Neki od projekata na kojima je radio su branding i identitetski sustav Zagrebačke županije, Varaždinske županije te Grada Osijeka; Prijava za Europsku prijestolnicu kulture za gradove Dubrovnik i Osijek; predstavljanje Hrvatske na Venecijanskom biennalu i Olimpijskim igrama u Pekingu. Autor i koautor je identiteta izložbi Europa 2020, Izložbe hrvatskog dizajna 040506, 37. zagrebačkog salona, Zgrafa 11 i dr. Radio je dizajn za časopise Oris, Up&Underground, Concilium te tjednik Novosti, kao i sustave signalizacije za Centar Zamet, Grad Zagreb (zagrebačka gradska signalizacija) i dr.

Diplomirao je vizualne komunikacije na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je od 2006. do 2014. sudjelovao u nastavi na kolegijima vezanima uz tipografiju i vizualne komunikacije. Kasnije je surađivao u nastavi na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija, Sveučilištu Sjever na Odjelu za medijski dizajn, te na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Katedri za crtanje i plastično oblikovanje. Na obrazovnim institucijama u Zagrebu, Splitu i Koprivnici uvodi kolegije i piše programe iz područja Informacijskog dizajna.

Nositelj je kolegija Osnove tipografije I i II, Tipografija i pismo I i II, te Grafički dizajn i vizualne komunikacije III i IV na preddiplomskom studiju Grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija.

Detaljni izvedbeni planovi (login: AAI@edu.hr)

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti