Izv. prof. art. Damir Stojnić

U svome radu, najšire gledano, propituje odnose između kreativnih procesa u području umjetnosti i sociopolitičkih procesa u društvu te mogućnost interpolacije, međusobnog prožimanja i ispreplitanja tih dvaju iskustava u svrhu stvaranja nove društvene paradigme. U tom smislu, kroz vlastiti rad, bavi se izučavanjem perceptivne fenomenologije te samog poimanja stvarnosti kao zadanog okvira čiju uvjetovanost propituje. Izlagao je na preko stotinu izložbi u zemlji i inozemstvu (Atena, Kairo, Beč, London, Venecija, Milano, Prag i dr.). Dobitnik je više priznanja i nagrada, od kojih su najznačajnije otkupna nagrada Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci na Međunarodnom trijenalu originalnog crteža 2002., te druga nagrada na 7. hrvatskom trijenalu akvarela.

Od 2015. godine kao član umjetničkog kolektiva Labin Art Express (L.A.E.) vodi galeriju DKC Lamparna u Labinu, u kojoj je priredio samostalne izložbe brojnim domaćim i inozemnim umjetnicima. U istom svojstvu i u organizaciji L.A.E. bio je umjetnički direktor 1. i 3. Bijenala industrijske umjetnosti. 

Diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2000. godine. 

Na diplomskim studijima Likovne pedagogije, Vizualnih komunikacija i Primijenjene umjetnosti nositelj je kolegija Slikarstvo III, Ilustracija i strip I te Ilustracija i strip B. Na preddiplomskom studiju Likovne pedagogije nositelj je kolegija Slikarstvo III i IV, a na diplomskom studiju Primijenjene umjetnosti kolegija Ilustracija i strip B i C.

Detaljni izvedbeni planovi (login: AAI@edu.hr)

— Dokumenti trenutno nisu dostupni.

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti