Likovna pedagogija

Ako imaš strast za širokim znanjem iz likovne i vizualne umjetnosti i želiš ga prenositi na druge, onda je likovna pedagogija odabir za tebe.

Likovna pedagogija proučava, istražuje i unapređuje područje odgoja i obrazovanja likovnih i vizualnih umjetnosti. Studijski program Likovne pedagogije se sastoji od tri veće cjeline; prva obuhvaća predmete iz umjetničkog područja u kojima ćeš razviti vlastite kreativne potencijale i interese. Druga je skupina predmeta iz područja teorije likovnih umjetnosti i povijesti umjetnosti, a treća cjelina okuplja predmete iz pedagoško-psiholoških i metodičkih područja iz kojih ćeš usvojiti vještine potrebne za prenošenje umjetničkih znanja i interpretacije umjetničkih djela. Ovaj program će te osposobiti za rad u osnovnim školama te u različitim edukativnim institucijama, muzejima itd.

Nakon završene preddiplomske razine razumjet ćeš kulturne, društvene i povijesne procese u umjetnosti, a stečena iskustva i znanja znat ćeš primijeniti u suvremenom kontekstu. Nakon diplomske razine, znat ćeš samostalno osmisliti nastavne sadržaje, planove i programe. Također, moći ćeš samostalno izvoditi individualnu nastavu u osnovnom i srednjem umjetničkom obrazovanju, ali i raditi u timskom radu. Naučene vještine omogućit će ti uspješno osmišljavanje i vođenje programa cjeloživotnog učenja, te edukacijskih programa u raznim društvenim i kulturnim ustanovama.

Radi se u malim grupama, u kreativnoj i opuštenoj atmosferi, poštujući individualnost svakog studenta. Prilike za proširenje nastavne prakse predstavljaju intenzivne veze s lokalnom zajednicom, ali i s bivšim studentima koji su sada umjetnici, zaposlenici muzeja, osnivači umjetničkih i edukativnih udruga te nastavnici u osnovnim i srednjim školama.

Ako te zanima Likovna pedagogija upisat ćeš istoimeni studij preddiplomske razine. Profil pedagoškog stručnjaka s preddiplomskom razinom omogućuje ti zaposlenje u ustanovama u svojstvu pomoćnog kadra. Za stjecanje cjelovitih nastavničkih kompetencija u likovno-umjetničkoj struci nužna je završena diplomska razina studija.

  • Prouči kolegije koje ćeš slušati ako upišeš Likovnu pedagogiju ovdje.
  • Saznaj više o svojim budućim nastavnicama i nastavnicima ovdje.

Po objavi natječaja za upise u iduću studijsku godinu upisuješ preddiplomski studij Likovne pedagogije. Nakon toga možeš upisati diplomski studij Likovne pedagogije, s obzirom da ostvaruješ 30 ECTS bodova iz područja pedagoških kompetencija. Ako imaš završen drugi umjetnički preddiplomski studij, a zanima te Likovna pedagogija, slobodno nam pošalji svoju molbu i CV.  Razmotrit ćemo koje su ti sve mogućnosti na raspolaganju da položiš dodatne ispite i upišeš se na ovaj studij.

Za pristup prijemnom ispitu Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci potrebno je priložiti vlastitu mapu radova. Osim toga, prijemni ispit se sastoji od motivacijskog razgovora/intervjua te praktičnih i teorijskih testova. Konkretne specifikacije, obvezni dokumenti i broj bodova ovisit će o aktualnoj studijskoj godini. Svi pristupnici prijemnom ispitu moraju detaljno proučiti pravilnike o prijemnom ispitu, a za sva dodatna pitanja ili nejasnoće, tu je studentska referada.

Detaljne upute za razredbeni postupak!

  • Sve informacije o upisima potraži ovdje.

Imaš pitanja?

Sva pitanja vezana uz upise na Akademiju slobodno uputi studentskoj referadi, pisanim ili telefonskim putem. Potrudit ćemo se odgovoriti ti u najkraćem mogućem roku!

Radno vrijeme referade je:

Pon – Pet: 9 – 15:00 sati
Vikendom i praznikom ne radimo

Telefonski broj: 051/228-886
Email adresa: studentska@apuri.hr

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti