Izv. prof. art. Marko Koržinek

Od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća djeluje kroz vlastiti studio za grafički dizajn i vizualne komunikacije (koržinekdizajn) na projektima iz područja brendinga, ambalaže, vizualnih identiteta, oglašavanja i ostalih vidova vizualne i tržišne komunikacije. Realizirao je velik broj projekata u Hrvatskoj i inozemstvu (Albanija, Austrija, BiH, Kosovo, Njemačka, Slovenija) za klijente raznih profila i veličina – od malih obiteljskih tvrtki do međunarodnih korporacija. Osim samostalno, često surađuje i u timovima drugih dizajnerskih studija i agencija poput Havas, Mccann Ericsonn, Bunch, kao i s kolegama dizajnerima na specifičnim projektima (N. Sovilj, I. Jurić, A. Brajdić). Radovi su mu uvrštavani u mnogim domaćim i stranim stručnim publikacijama te nagrađivani na izložbama i festivalima poput European Design Annual, Red Dot, Pentawards i WOLDA.

Diplomirao je 2000. godine na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na smjeru Dizajn vizualnih komunikacija. Nakon diplome suradnički se uključuje u nastavu na Studiju dizajna, najprije kao asistent, a zatim i docent. Na toj poziciji djeluje sve do 2007. godine, kada započinje suradnju s više visokih učilišta u nastavi vezanoj za područje dizajna vizualnih komunikacija.

Nastavnik je na preddiplomskom studiju Grafički dizajn i vizualne komunikacije, gdje je nositelj je kolegija Grafički dizajn i vizualne komunikacije V i VI.

Detaljni izvedbeni planovi (login: AAI@edu.hr)

— Dokumenti trenutno nisu dostupni.

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti