Izv. prof. Art. Ingeborg Fülepp

Vanjska suradnica

Montažerka filma i videa, kustosica i sveučilišna nastavnica. Aktivna je sudionica mnogih međunarodnih znanstvenih skupova, izložbi i festivala. Bila je članica žirija na nekoliko međunarodnih festivala i izložbi te je prisustvovala i djelomično vodila nekoliko EU projekata. Radila je kao montažerka filma i videa na mnogim hrvatskim i inozemnim produkcijama. Dobitnica je nekoliko međunarodnih stipendija i nagrada.
Kao autorica je ostvarila razne umjetničke projekte iz područja interaktivnih medija, video umjetnosti i video instalacija, od kojih su neki prikazani u Neue Nationalgalerie u Berlinu, Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci, te u mnogim privatnim galerijama širom svijeta. Kao kustosica i umjetnička voditeljica organizirala je brojne međunarodne izložbe i skupove, poput Media-Scapea u Zagrebu, Novigradu i Rijeci te Strictly Berlin u Berlinu. U Rijeci od 2019. godine organizira međunarodnu manifestaciju Glowing Globe kao i izložbe studentskih radova Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.
Članica je Izvršnog odbora Kampus, kreativnog tima 27 susjedstva Sveučilišta u Rijeci u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Komisije za umjetnost i znanost Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te Hrvatskog udruženja umjetnika (HDLU). Godine 2017. osnovala je Centar za inovativne medije CIM APURI (https://cim.apuri.hr/) kojeg i danas vodi.
Predavala je montažu filma i videa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu od 1978. do 1993. godine, a od 1983. do danas gostuje kao predavač na sveučilištima u Velikoj Britaniji, SAD-u, Nizozemskoj, Austriji i Njemačkoj. Od 2013. do 2019. bila je izvanredni profesor na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, gdje je predavala Filmsku montažu i Umjetnost novih medija.

Magistrirala je umjetnost na Akademiji za kazalište, film i televiziju Sveučilišta u Zagrebu, (danas Akademija dramske umjetnosti), te film, video i interaktivne medije na Harvard University i Massachusetts Institute of Technology, The Media Lab (Ed uM). 

Nastavnica je na diplomskim studijima Povijesti umjetnosti i Likovne pedagogije na kolegiju Novi mediji.

Detaljni izvedbeni planovi (login: AAI@edu.hr)

— Dokumenti trenutno nisu dostupni.

Izbor radova

  • Memory of Perception

  • Torn Thread

  • Vortex 24 hours Berlin

  • Wishing Well

  • Šetnja sjećanja

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti