Izv. prof. art. Tomislav Brajnović

Djeluje kao multimedijalni umjetnik koji kontinuirano izlaže u hrvatskim i međunarodnim galerijama i muzejima te objavljuje radove i tekstove na društvenim platformama. Od 2007. godine vodi projekt ‘Studio Golo Brdo’, umjetnički rezidencijalni program i galeriju suvremene umjetnosti u Istri. Autor je i projekta ‘Večera s umjetnikom’, a nedavno je pokrenuo seriju razgovora uživo pod nazivom ‘Duhovna revolucija’. Svoje umjetničko djelovanje velikim dijelom prebacuje u područje društvenih medija naglašavajući važnost i relevantnost poruke u realnom vremenu, proglašavajući poruku medijem. Pregled radova nalazi se na osobnim mrežnim stranicama.

Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1999. godine u klasi profesora Đure Sedera. Poslijediplomski studij iz likovnih umjetnosti završio je na Central St. Martins College of Art & Design u Londonu 2003. godine. 

Nositelj je kolegija Crtanje akta II i Crtanje ljudske glave na preddiplomskom studiju Likovne pedagogije. Na preddiplomskom studiju Primijenjene umjetnosti nositelj je kolegija Crtanje II i Crtanje akta I, a na preddiplomskom studiju Grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija kolegija Crtanje II.

Detaljni izvedbeni planovi (login: AAI@edu.hr)

— Dokumenti trenutno nisu dostupni.

Izbor radova

  • Greenhouse 2003.

  • Dictatura ljubavi 2018.

  • Direct Link 2018.

  • Direct Link 2018.

  • Direct Link 2018.

  • Duhovna revolucija 2020.

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti