Web dizajn

Ovdje si jer znaš da je Internet uzbudljivo mjesto koje pruža razne mogućnosti djelovanja, a ne samo konzumacije sadržaja. Web dizajn je izrazito komunikativan i dinamičan način na koji svoje, ali i ideje drugih možeš provesti u djelo.

Web dizajn je dinamična i izazovna vrsta dizajna. Kao i u grafičkom, i u web dizajnu je poruku potrebno oblikovati na način da je prepoznatljiva i razumljiva publici kojoj se obraćamo. No, web dizajn je specifičan zbog svoje dinamične strukture – web stranice su žive, granaju se i neprestano obnavljaju. One mogu biti informativnog ili zabavnog karaktera, mogu služiti za prodaju proizvoda ili usluga, za promociju brenda ili pak određenog društvenog cilja. Upravo zato, dizajn treba biti prilagodljiv kako bi što bolje odgovarao nizu različitih korisničkih iskustava, uređaja i potreba kojih je sve više.

Savladat ćeš osnovne pojmove i zadatke dizajna interaktivnih medija, kao i osnove oblikovanja interaktivnih stranica i aplikacija. Izrađivat ćeš statične dizajn predloške, interaktivne prototipe i potpuno funkcionalne stranice. Kroz tematska predavanja i vježbe upoznat ćeš se s tehnološkim i kulturološkim aspektima internetske kulture i povijesti interneta. Uz sve navedeno, a kroz gledanje videa, čitanje i razmjenu interaktivnih sadržaja, poticat ćemo te na istraživački pristup web dizajnu i web kulturi općenito.

Nastava web dizajna održava se u specijaliziranoj, suvremeno opremljenoj radionici s računalima i tabletima za profesionalan rad na dizajnerskim i multimedijalnim projektima. Tu su i foto radionice s kvalitetnom digitalnom foto i video opremom, kao i resursima Centra za dizajn i produkciju, opremljenim za dvodimenzionalni i trodimenzionalni print. Radi se u malim grupama, u kreativnoj i opuštenoj atmosferi poštujući individualnost svakog studenta.

Web dizajn se predaje na kolegiju “Dizajn interaktivnih medija” na trećoj godini preddiplomskog Studija grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija kao i na prvoj godini diplomskog Studija vizualnih komunikacija. Nakon prve godine diplomskog studija, web dizajn se može uključiti u studentske projekte, kao i činiti sastavni dio tvojega završnog diplomskog rada u dogovoru s mentorom.

  • Kolegije koje ćeš slušati ako upišeš Dizajn vizualnih komunikacija možeš pronaći ovdje.
  • Saznaj više o svojim budućim nastavnicama i nastavnicima ovdje.

Po objavi natječaja za upise u iduću studijsku godinu upisuješ preddiplomski Studij grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija. Nakon toga možeš upisati diplomski Studij vizualnih komunikacija. Ako imaš završen drugi preddiplomski studij, ali te zanima ili se baviš grafičkim i/ili web dizajnom, slobodno nam pošalji svoju molbu i CV.  Razmotrit ćemo koje su ti sve mogućnosti na raspolaganju da položiš dodatne ispite i upišeš se na diplomski Studij vizualnih komunikacija.

Za pristup prijemnom ispitu Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci potrebno je priložiti vlastitu mapu radova. Osim toga, prijemni ispit se sastoji od motivacijskog razgovora/intervjua te praktičnih i teorijskih testova. Konkretne specifikacije, obvezni dokumenti i broj bodova ovisit će o izboru studija u aktualnoj studijskoj godini. Svi pristupnici prijemnom ispitu moraju detaljno proučiti pravilnike o prijemnom ispitu, a za sva dodatna pitanja ili nejasnoće, tu je studentska referada.

Detaljne upute za razredbeni postupak!

  • Sve informacije o upisima potraži ovdje.

Imaš pitanja?

Sva pitanja vezana uz upise na Akademiju slobodno uputi studentskoj referadi, pisanim ili telefonskim putem. Potrudit ćemo se odgovoriti ti u najkraćem mogućem roku!

Radno vrijeme referade je:

Pon – Pet: 9 – 15:00 sati
Vikendom i praznikom ne radimo

Telefonski broj: 051/228-886
Email adresa: studentska@apuri.hr

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti