Prof. art. Goran Štimac

Autor je više od pedeset samostalnih izložbi recentnih ciklusa skulptura, crteža i slika, a sudjelovao je na više od stotinu žiriranih, koncepcijskih, problemskih, bijenalnih, trijenalnih i pozivnih izložbi, prezentirajući hrvatsku suvremenu likovnu umjetnost u zemlji i inozemstvu. Za svoj je rad nagrađen brojnim priznanjima i nagradama, a radovi mu se nalaze u fundusima Moderne galerije Zagreb, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, zbirci Hrvatskog suvremenog kiparstva u Slavonskom Brodu i drugdje. 

Diplomirao je likovne umjetnosti na Pedagoškom fakultetu u Rijeci 1986. godine, a 1988. je diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesorice Marije Ujević. Godine 1992. otišao je u Beč gdje se kao gost student upisao na Odsjek za kiparstvo kod profesora Bertonija na Visokoj školi za primijenjenu umjetnost, a iste godine fakultativno je upisao studij scenografije kod profesora Wondera na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču.

Nositelj je kolegija Eksperimentalno crtanje na diplomskim studijima Primijenjene umjetnosti i Likovne pedagogije te Naprednog crtanja i Kiparstva III na preddiplomskom studiju Likovne pedagogije. 

Detaljni izvedbeni planovi (login: AAI@edu.hr)

— Dokumenti trenutno nisu dostupni.

Izbor radova

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti