Red. prof. art. Ksenija Mogin

Vanjska suradnica

Izlaže od kasnih 70-tih na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Djela joj se nalaze u fundusima mnogih likovnih galerija, muzeja i privatnih zbirki. Bavi se i kostimografskim radom, a sudjeluje i u nizu projekata i manifestacija koje se održavaju u sklopu turističke prezentacije grada Rijeke i Opatije, te Opatijske rivijere. 

U svom pedagoško-nastavnom radu već više od 30 godina sistematski radi sa studentima likovnih umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci na sustavnom usvajanju, kako teorijskih/općih, tako i praktičnih znanja o slikarskom izrazu i likovno-izraznom jeziku općenito. Od početka svog pedagoškog rada 1983. na Pedagoškom Fakultetu, zatim na Odsjeku za likovne umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a poslije i na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci sadržajno i metodički osmišljava i unapređuje nastavu iz predmeta Slikarstvo. U korelaciji sa svojim kolegama aktivno je sudjelovala i na izradi novih studijskih programa koji se danas izvode na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. 

Diplomirala je slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani 1979., a na istoj je akademiji 1983. godine završila i poslijediplomski studij slikarstva, u klasi profesora Janeza Bernika.

Nositeljica je kolegija Primijenjeno slikarstvo A i B na diplomskom studiju Primijenjene umjetnosti.

Detaljni izvedbeni planovi (login: AAI@edu.hr)

— Dokumenti trenutno nisu dostupni.

Izbor radova

  • Rasprodaja prošlosti III, ambient, 2018.

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti