Red. prof. art. Zdravko Milić

Vanjski suradnik

Djeluje u području vizualnih umjetnosti. U svom umjetničkom radu koristi brojne medije – od slikarstva, crteža, grafike do objekta i prostornih instalacija. Tematski razvija nekoliko cjelina koje obuhvaćaju tematike od postanka svijeta do suvremene tehnologije. Od 1978. do 2006. godine djeluje kao samostalni umjetnik. Izlagao je na 96 samostalnih, te je sudjelovao na preko 600 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudionik je velikog broja međunarodnih slikarskih i kiparskih simpozija, a za svoj je rad dobio 56 nagrada i priznanja. Djela mu se nalaze u značajnim hrvatskim i svjetskim privatnim i muzejskim zbirkama. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) Rijeka i HDLU Zagreb. Živi i radi u Labinu i Rijeci.

Diplomirao je slikarstvo na Accademia di Belle Arti u Veneciji 1977. godine u klasi profesora Carmela Zottija. Stručno je usavršavao mozaik na École Nationale Supérieure des Beaux-Arts u Parizu u klasi profesora Ricarda Licate (1988.).

Nastavnik je na preddiplomskom i diplomskom studiju Primijenjene umjetnosti i Likovne pedagogije na kolegijima Slikarstvo, Mozaik I i II te Mozaik C i D.

Detaljni izvedbeni planovi (login: AAI@edu.hr)

— Dokumenti trenutno nisu dostupni.

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti