Prof. art. Lara Badurina

Djeluje u području likovno-vizualnih i primijenjenih umjetnosti. U autorskim opusima konceptualno je usmjerena na istraživanje tema iz svakidašnjeg života s fokusom na prostor, koristeći ga kao temeljni medij u kiparstvu, kazalištu i filmu. Intenzivnim propitivanjem različitih mogućnosti oblikovanja i primjene prostora, pomiče granice s ciljem spajanja likovnog i vizualnog s izvedbenim umjetničkim područjem. Proučavanjem metoda poučavanja u visokoškolskom obrazovanju organizatorica je radionica na specifičnim lokacijama i otvorenim platformama utemeljenima na umjetničkom eksperimentu. Navedeni eksperiment bazira se na istraživanju kroz metode i teme putem kojih afirmira zajednički umjetnički rad, timsko djelovanje kroz kolaboraciju različitih umjetničkih struka s lokalnom zajednicom i publikom, a sve s ciljem dijeljenja znanja i stečenih iskustava (http://www.larabadurina.net).

Diplomirala je 1993. godine, a magistrirala 2003. u području kiparstva s temom ‘Dokument u umjetnosti’ na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Sveučilišta u Ljubljani.

Nastavnica je na diplomskom studiju Primijenjene umjetnosti na kolegijima Scenografija A i B, te na diplomskom studiju Likovne pedagogije na kolegijima Scenografija A i B te  Kiparstvo A i B.

Nastavni materijali

Ne možemo pronaći folder na tom mjestu!

Detaljni izvedbeni planovi

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti