Radionice

Tri suvremeno opremljene predavaonice, jedna sala za projekcije s uređajima za kvalitetno reproduciranje slike i zvuka te niz specijaliziranih radionica za sitotisak, litografiju, duboki tisak, obradu kamena, metala i drva, kao i radionice za keramiku, staklo i mozaik te foto laboratorij, foto studio, studio za montažu slike i zvuka i računalne radionice omogućavaju visoku kvalitetu nastave. Praktična nastava održava se u ateljeima za grafiku, slikarstvo, kiparstvo, crtanje, scenografiju i kostimografiju.

Zgrada u kojoj je smještena Akademija primijenjenih umjetnosti izgrađena je 1928. godine. Prilikom izgradnje Kampusa na Trsatu, ova zgrada, površine 5000 m2, obnovljena je i prilagođena za potrebe umjetničkih studija Sveučilišta u Rijeci 2005. godine.

Studiji glume se, slijedom suradnje s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivan pl. Zajc, odvijaju u prostorima kazališta, ali i na Akademiji, u akustički adaptiranoj prostoriji i trima učionicama, a studentima i studenticama na raspolaganju su i spremište za rekvizite, garderoba, prostorija za šminku, foto studio te studio za snimanje i montažu.

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti