Vi ste na stranici: Naslovna
GLUMA DIPLOMSKI STUDIJ 2016 2017 natjec aj

LINK

  

 
Obavijest

LINK

  

 
OTVORENI ATELIER 2016
tanja 
 
OTVORENI ATELIER 2016 projekt je koji predstavlja mlade riječke umjetnice i umjetnike u njihovom privremenom radnom ambijentu.

Mlade umjetnice i umjetnici u svoj rad vješto unose elemente eksperimenta i nesigurnosti. Gotovo performativnim procesima te dubokim promišljanjem granica matičnih medija, autori izmještaju fokus sa krajnjeg rezultata umjetničke aktivnosti na sam proces stvaralaštva umjetničkog djela. Konstantnim radom, ispituju potencijale intermedijalnosti u suvremenoj umjetničkoj praksi i dolaze do novih umjetničkih (i životnih) spoznaja vješto ih integrirajući u svoju dnevnu rutinu. U svoj umjetnički rad.

Galerija SKC, tokom listopada 2016., postaje privremeni atelier (dom) četvoro mladih autorica i autora. Posjetitelji imaju priliku i pozvani su slobodno ući, boraviti u prostoru, družiti se s umjetnicima i upoznati ih promatrajući njihove kreativne procese.
Namjera kustosa je približiti ambijent umjetničkog ateliera iz skrovitih kutaka široj publici.

Tokom svakog tjedna Galerija SKC predstavlja po jednog mladog riječkog autora/autoricu na privremenom radu u galeriji kao svom atelieru.
Finalne rezultate OTVORENOG ATELIERA moguće je razgledati krajem svakog tjedna (petak ili subota).


Otvoreni atelier zatvorit će Tanja Blašković. Tjedan od 24. – 29. listopada rezerviran je za tu prvostupnicu likovne pedagogije koja će u Galeriji SKC svakodnevno boraviti od 10 do 20 h.

Tanja Blašković, rođena je 1992. godine u Rijeci. 2010. godine završava Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli kao slikarski dizajner. 2015. godine završila je preddiplomski studij likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.
tanja

RAD:
“Materijal korišten u izvedbi rada je najlon, koji se peglanjem spaja isto kao što se i svačiji identitet gradi od različitih slojeva utjecaja. Nameće se i kritika društvu koje pojedine identitete dovodi do „plastičnosti“ odnosno stvaranja kalupa ličnosti koje su poželjne u današnjem svijetu, udaljavajući ih tako od samostalnog duhovnog pronalaženja vlastitog, unikatnog entiteta.
Autorica se bavi idejom pomicanja granica slikarstva u prostorni eksperiment. Fokus stavlja na recikliranje materijala i redefiniranje postojeće funkcije najlona i plastike kojima smo svakodnevno okruženi.”

OTVORENJE IZLOŽBE U SUBOTU, 29.10., u 20:00h. (Galerija SKC, Kružna 8 – iza Palacha)

 


 
 
Grupa za prevladavanje straha od javnog nastupa


Psihološko savjetovalište SSC-a organizira besplatni grupni tretman s ciljem poučavanja studenata kako prevladati strah od javnog izlaganja.

Grupa će se sastajati jednom tjedno u trajanju od 2 sata u prostorijama SSC-a (Kampus na Trsatu). Prvi susret planira se za početak studenoga, a termin održavanja će se definirati na temelju rasporeda članova grupe.

Ako izbjegavate izlaganje seminara i održavanje prezentacija pred kolegama ili ih odradite, ali uz teške muke, ovo je grupa za vas. Pošaljite ime i prezime, studij i godinu studija te broj telefona na e-mail adresu Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili nazovite 051/265-841. Broj mjesta je ograničen, a prijave su otvorene do 28. listopada 2016.

Za sve dodatne informacije nazovite ili pošaljite e-mail!

  

 
Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je na internetskoj stranici tekst javnog Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku godinu 2016./2017., 14. listopada 2016. s priloženim dokumentima te važnim obavijestima za studente. Prosljeđujemo vam link http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15027&sec=1933 na kojem možete vidjeti kompletnu natječajnu dokumentaciju.

Molimo vas da isti proslijedite svim vašim sastavnicama.

  

 
«« Početak « Prethodna 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 101 - 105 od 414
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI