Vi ste na stranici: Naslovna
Cropak ponovno riječkoj Akademiji
Rad Adija Frankovića s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, nastao pod mentorstvom Aljoše Brajdića, na 5. jubilarnoj Studentskoj kreativnoj radionici CROPAK 2013., proglašen je najboljim i tako je APU već četvrti puta najuspješnija..
 
CROPAK već pet godina uspješno organizira tvrtka Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus - IatT i časopis Ambalaža/REGprint iz Zagreba. Vetropack Straža tvornica stakla d.d. u projekt Studentske kreativne radionice CROPAK 2013. uključila se kao prijatelj projekta te prezentacijom proizvodnih principa staklene ambalaže i upoznavanjem s njenim značajkama zaokružila edukacijski proces ovogodišnje Radionice.

 

CROPAK dobitnik 2013

CROPAK dobitnik 2012

CROPAK dobitnik 2011  

CROPAK dobitnik 2009

Ovogodišnji kreativni zadatak bio je re/dizajn etikete i staklene boce linije proizvoda mineralne vode Vitinka, proizvođača Vitinka a.d., Kozluk, RS, Bosna i Hercegovina.

Kreativno rješenje Adija Frankovića postalo je predloškom za izradu nove ambalaže linije proizvoda Vitinkine mineralne vode. Uz nagradu CROPAK, Adi je dobio i posebno priznanje organizatora jer je na natječaj poslao čak četiri originalna i vrlo dorađena rješenja. Adijev pobjednički rad pogledajte ovdje.

Nagrađeni dizajn Adija Frankovića bit će promoviran i u sklopu ovogodišnjeg festivala ambalaže FEST.A CROPAK, koja će se održavati 13 i 14. lipnja u hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu (kraj Čakovca), s glavnom temom „Na pragu EU: ambalaža, legislativa, održivost...“.

Nakon proglašenja najboljih i dodjele priznanja i nagrada studenti su, uz stručno vodstvo, obišli proizvodne pogone tvornice stakla Vetropack Straža d.d. Hum na Sutli te uživo vidjeli proces proizvodnje staklene ambalaže.

Pobjednički rad će se ogledati i na svjetskom natječaju WorldStar Student – International Packaging Design Student Competition, u organizaciji Svjetske organizacije za ambalažu – WPO, čiji je član hrvatski Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT, a na kojem su  dosadašnji pobjednici SKR CROPAK postigli zavidan uspjeh.
Treba istaknuti da je Akademija po 4. put osvojila prvo mjesto (do sada smo osvojili nagradu za: 2009. redizajn ambalaže robne marke VIC, KRAŠ; 2011. redizajn linije proizvoda kozmetike s posebnom namjenom, SUBAN d.o.o.; 2012. redizajn linije proizvoda Kviki; PODRAVKA)
Radi se o radionici u organizaciji tvrtka Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus - IatT i časopis Ambalaža/REGprint iz Zagreba, u kojoj sudjeluju fakulteti koji obrazuju dizjanere (u RH, a ove godine i jedan iz BiH).

 
 
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI