U petak 31. siječnja 2020. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci će gostovati  japanski grafičar Yoshikatsu Tamekane, koji će održati prezentaciju i radionicu drvoreza za studente, u vremenu od 10 do 15 sati.

Zainteresirani studenti trebaju se javiti prof. Celestini Vičević jer je broj mjesta na radionici ograničen (celestina.vicevic@gmail.com, 091 588 8993).

 

Također vas pozivamo da 30.siječnja 2020. prisustvujete otvorenju izložbe drvoreza navedenog umjetnika u prostoru Dvorane kulture ‘Joga u svakodnevnom životu’  (Pećine, Spinčićeva 2), s početkom u 19 sati. U prilogu raspored programa.

 

Galerija SKC Vas poziva da u utorak, 21. siječnja od 17 do 20 sati posjetite Galeriju SKC te ponesete kući besplatan stolni kalendar Galerije SKC i na taj način obogatite vlastito planiranje vremena. Tako ćete podržati mlade autorice i autore predstavljene u kalendaru, ali i sam rad galerije Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci koja je u 2019. godini ostvarila 20ak izložbi i edukativnih programa te sprema brojna iznenađenja za 2020. godinu. Kalendarom Galerija SKC želi  zahvaliti za sve posjete, podršku i lijepe riječi koje o njima kruže.

Osim toga, u galeriji ćete naići na diplomsku izložbu Kristine Čehulić, Biljni fragmenti, Organičke strukture u staklu koju svakako vrijedi doživjeti.

U Galeriji SKC od 17. do 23. siječnja održat će se diplomska izložba studentice Kristine Čehulić,  Biljni fragmenti – organičke strukture u staklu. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 17. siječnja s početkom u 19 sati. Studentica APURI rad izvodi pod mentorstvom profesora Antona Vrlića i Mladena Mikulina.

Pozivnica Blijni fragmenti 17.1.2020.

više…

 

Objavljen je Deveti natječaj za prijavu rješenja suvenira Turističkoj zajednici Grada Krka,

Natječaj je (sa svim prilozima) dostupan na sljedećem linku:

https://www.grad-krk.hr/deveti-natjecaj-za-prijavu-rjesenja-suvenira-turistickoj-zajednici-grada-krka

Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra za financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2020. godini.

Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci ili studentske udruge upisane u Registar studentskih udruga i drugih organizacija na Sveučilištu u Rijeci. Prijave se od ove godine ispunjavaju ON-LINE, a detaljnije su informacije dostupne na mrežnoj stranici SKC-a.

Rok za prijavu projekata je 5. veljače 2020. godine.

Udruga Labin Art Express XXI (L.A.E. XXI) raspisala je participativni natječaj “U potrazi za izgubljenim prostorom” namijenjen široj javnosti, na kojega je moguće prijaviti kratki film ili video uradak, fotografije te priču ili esej na temu (ne)korištenja javnih prostora. više…

ZVUČNA INSTALACIJA NA RIJEČKOM KORZU:

“ŠTO VI HOĆETE, DOBIT PARE ILI DAT IDEJE?”

Od 8. do 15. siječnja 2020. sa zvučnika postavljenih na riječkom Korzu u periodima od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati u zvučnoj instalaciji pod nazivom “Što vi hoćete, dobit pare ili dat ideje?” mogu se čuti misli i razmatranja o položaju umjetnika u društvu i različitim povezanim temama.

više…

U Galeriji SKC od 4. do 10. siječnja održati će se diplomska izložba Ivana Botičkog, studenta likovne pedagogije pri Akademiji primijenjenih umjetnosti, nastala pod mentorstvom Darije Žmak Kunić i Lare Badurine. Posjetitelji su pozvani svakim danom od 17 do 20 sati sudjelovati u izradi krajolika.

“Izložba ‘RESONARE’ nastaje kroz višegodišnje iskustvo odraza i odzvuka autora i okoline unutar krajolika koji ih povezuju. Izložba nema ni početak ni kraj, gotovo je izvedba kružne forme u kojoj posjetitelji tijekom nekoliko dana procesa pletenja stvaraju novi krajolik, rezonirajući s autorom. Međusobnim djelovanjem nastaje novi scenografski prostor, neobuzdan i slobodan, koji postaje dijelom života posjetitelja i napušta galeriju, grana se u nove životne krajolike. Život je prikazan kao gesamtkunstwerk, spoj iskustava, poznanstava koje nas oblikuju, evociranjem slika, sjećanja i emocija. Vizualni prostor galerije se stapa s izvedbenim životnim tokom. Autor prihvaća prepuštanje drugima i okolini, interakciju s posjetiteljima koji ujedno i sami postaju autori.”

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/499734754005875/

U Galeriji SKC otvoren je poziv studentima za izlaganje radova na izložbi Rijeka umjetnosti, osmišljenoj u cilju ostvarivanja razmjene između studenata i lokalne zajednice, koja će se
održati 1. veljače 2020. godine. Studenti i studentice obvezni su prisustvovati cjelodnevnom
programu, prezentirati svoj rad zainteresiranim građanima. Program će trajati od 12 do 21 sat
te će biti popraćen glazbom.

U prijavi je potrebno priložiti:

 1. osnovne podatke: ime i prezime, godina studija i smjer, kontakt telefon, mail
 2. kratki test o autoru / autorici i radu
 3. Vizuale radova (neograničen broj)

Prijavu je potrebno poslati na e-mail adresu hrgovcic.ana@gmail.com do 15. siječnja 2020.

Za  upite i informacije studenti i studentice mogu se obratiti kustosici izložbe, studentici
Ani Hrgovčić, na broj telefona 097 698 1004 ili e-mail adresu.

Više o programu dostupno je na mrežnim stranicama Galerije SKC.

facebook event: https://www.facebook.com/events/2574917822729426/

Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci  i Rijeka 2020 EPK

raspisuju

NAGRADNI NATJEČAJ ZA STUDENTE APURI – IDEJNO RJEŠENJE OSLIKAVANJA KALEIDOSKOPA“

Projekt Kaleidoskop dio je programa otvranja EPK-a, i sastoji se od tri prostorne instalacije u obliku trostranih hodnika koje oponašaju efekt kaleidoskopa. Stropovi koji su ujedno i bočni zidovi reflektiraju sliku koja se nalazi na tlu i time stvaraju nesvakidašnji ambijent. Prolaskom kroz kaleidoskope simbolično se ulazi u prostor EPK-a pa isti moraju biti oslikani u duhu manifestacije, prenositi njezinu ideju, energiju i elemente vizualnog identiteta, cilj je da posjetitelji dožive snažno vizualno iskustvo koje ih uvodi u nesvakidašnji svijet.  Potrebno je osmisliti likovno rješenje za oslikavanje jedne od triju podnih površina za Kaleidoskope Nakon demontaže Kaleidoskopa zamišljeno je da oslikane podne površine budu postavljene kao „murali“ u određenim javnim prostorima. Autori idejnih likovnih rješenja mogu biti isključivo studenti APURI, a mogu se prijaviti pojedinačno ili u skupini.

Natječaj traje od 18.12.2019. do 06.01.2020.

Više o natječaju možete pogledati ovdje.

 

Svečana promocija prvostupnika i magistara

 

Svečana promocija prvostupnika i magistara

Akademije primijenjenih umjetnosti održat će se u utorak, 11. veljače 2020.,

 u Rektoratu Sveučilišta u Rijeci (Aula Magna), Trg braće Mažuranića 10.

 

Raspored promocija:

10:00 sati – prvostupnici

11:00 sati – magistri

Na temelju Odluke Vijeća, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, objavljuje

NATJEČAJ ZA IZBOR

jednog nastavnika u umjetničko-nastavno zvanje i radno mjesto docent u umjetničkom području, polje kazališna umjetnost (scenske i medijske umjetnosti), grana gluma na nepuno radno vrijeme (20 sati tjedno ili 50%) više…

U okviru Centra za inovativne medije Sveučilišta u Rijeci, Akademije primijenjenih umjetnosti, u petak 13. studenog od 14 – 17:30, u sobi 207 (treći kat) održat će se predavanje i radionica Antonia Giacominija, stručnjaka i uspješnog poduzetnika najnovijih tehnologija koje se koriste za umjetničke i druge multi-medijske projekte.

Uz uporabu tehnologije tijekom radionice, bit će i praktična iskustva; profesionalna 360 stereoskopska kamera, Kinect sa deepkit-om za pokazivanje rane faze volumetrijskog snimanja videa uz nisku tehnologiju, čarobne MR-slušalice u skoku i nekoliko Quest-ovih slušalica za prikaz LBE-a.

više…

Otvorenje izložbe Ljiljane Barković (izložba slika “FRAGMENTACIJE 2”), Maje Josić (izložba fotografija “UGLJENA PRAŠINA”) i Kristine Čehulić (stakleni objekti “BILJNI FRAGMENTI”) održat će se u petak, 13. prosinca 2019., u Galeriji “Lamparna” u Labinu u 20:30 sati.

Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca 2019.

pozivnica DKC Lamparna izložbe prosinac.pdf

Sistematski pregled studenata I. godine preddiplomskih studija

 

 Studenti I. godine preddiplomskih studija obvezni su pristupiti sistematskom pregledu.

Pregled se obavlja u ordinaciji dr. Turčić u Kampusu s početkom u 8:00 sati.

Svi su studenti dužni su u navedeno vrijeme biti u ambulanti.

Obavezno na pregled donijeti zdravstvena iskaznica i cjepnu iskaznica ili karton.

 

Raspored pregleda:

8.1.2020. u 8:00 sati- Likovna pedagogija

9.1.2020. u 8:00 sati- Primijenjena umjetnost

Obavještavamo Vas da je sa datumom 01.12.2019. raspisan Arhitektonsko – urbanističko – krajobrazno – likovni, javni, anonimni, opći, jednostupanjski, prvog stupnja složenosti za realizaciju NATJEČAJ za izradu idejnog rješenja: SPOMEN OBILJEŽJE POGINULIM I NESTALIM POLICAJCIMA PU VARAŽDIN U DOMOVINSKOM RATU.

Natjecatelj je jedna ili više stručnih fizičkih osoba koje su u svojstvu autora predale natječajni rad.
Autori natječajnog rada mogu biti sve fizičke stručne osobe:
• kipari, arhitekti, dizajneri, krajobrazni arhitekti ili drugi vizualni i likovni umjetnici sa završenim preddiplomskim ili diplomskim studijima dizajna, arhitekture, krajobrazne arhitekture, likovne akademije, akademije primijenjenih umjetnosti itd.
• studenti na studijima dizajna, arhitekture, krajobrazne arhitekture, likovne akademije, akademije primijenjenih umjetnosti itd.
• umjetnici s referentnom umjetničkom djelatnošću
• umjetnici koji su realizirali najmanje tri javne sculpture

Natječaj je otvoren do 16.12.2019., ponedjeljak.
Pitanja se dostavljaju e-mailom na adresu: natjecajpuvarazdin@gmail.com

UVJETI-NATJECAJA-Varaždin-MUP-2019_11_25

Oglas o raspisu NATJECAJA_PU

 

STUDENTSKA AMBULANTA KAMPUS – priopćenje

S danom 02.prosinca 2019.godine počinje s radom Studentska ambulanta Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Studenti će od sada, osim već postojeće usluge ordinacije obiteljske medicine koja u ambulanti na Kampusu ordinira 2 dana u tjednu (više na https://uniri.hr/vijesti/ambulanta-na-kampusu-pocela-s-radom/), svih 5 dana u tjednu imati dostupnu uslugu preventivne zdravstvene zaštite i savjetovanja u sklopu Savjetovališta otvorenih vrata Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više o uslugama i programu specifičnih i preventivnih mjera zdravstvene zaštite možete pročitati u nastavku priopćenja.

 

 

PROGRAM SPECIFIČNIH I PREVENTIVNIH MJERA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE STUDENATA U AK.GOD. 2019./2020.

 

 1. Sistematski pregled na prvoj godini (te po potrebi na trećoj godini) studija

 

Provodi se u svrhu kontrole zdravstvenog stanja, uvida u navike i ponašanja, prilagodbe na studij te utvrđivanja zdravstvenih rizika. Sistematski pregled sadrži uz fizikalni pregled ( štitnjača, srce, lokomotorni sustav, vanjsko spolovilo muškaraca, oštrina vida, vid na boje, RR, TV, TT, ITM), zdravstvenu ( osobnu i obiteljsku) i socijalnu anamnezu, uvid u cjepni status. Obavezni dio sistematskog pregleda je anketa o navikama ( prehrana, tjelesna aktivnost, pušenje, alkohol, droge) i seksualnom ponašanju.

 

 1. Pregled prije prijema u studentski dom

 

Pregled se provodi u svrhu utvrđivanja zdravstvenih rizika za boravak u kolektivu temeljem Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Sastoji se od zdravstvene (osobne i obiteljske) i socijalne anamneze- ciljano na tuberkulozu i ostale zarazne bolesti i kliničkog pregleda.

 

 1. Timski rad sa studentima s teškoćama vezano za kolegij tjelesne i zdravstvene kulture

 

Početkom svakog semestra suradnjom nadležnog liječnika fakulteta i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture utvrđuje se program tjelesne i zdravstvene kulture za studente sa zdravstvenim problemima.

 

 1. Savjetovališni rad – Savjetovalište otvorenih vrata

 

Svrha savjetovališnog rada je pomoć studentima u rješavanju najznačajnijih i najčešćih problema vezano uz: prilagodbu na fakultet, probleme učenja, reproduktivnog zdravlja ( spolno prenosive bolesti, trudnoće i planiranje obitelji), kroničnih poremećaja zdravlja, psihičke probleme i oboljenja, zlouporabe psihoaktivnih droga i drugih oblika ovisnosti. Navedeno se provodi u suradnji sa stručnim suradnicima i Psihološkim savjetovalištem Sveučilišta, voditeljem Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti Nastavnog zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije (dalje u tekstu: NZZJZ PGŽ), specijalistom ginekologije i opstetricije, vanjskom suradnicom NZZJZ PGŽ, koja sudjeluje u provedbi županijskog programa Centri za mlade- savjetovališta otvorenih vrata, ordinacijom obiteljske medicine Doma zdravlja Primorsko-goranske županije smještene na Kampusu te svim ostalim zdravstvenim subjektima ovisno o potrebama studenata.

 

U suradnji s Domom zdravlja PGŽ otvorena je i zajednička e-mail adresa za obje ambulante koje ordiniraju u prostoru ambulante na Kampusu:  kampus.zdravlje@zzjzpgz.hr

Putem iste postoji mogućnost kraćeg savjetovanja i/ili naručivanja elektroničkim putem.

 

 1. Cijepljenje

 

Do kraja tekuće kalendarske godine mogućnost dobrovoljnog cjepljenja protiv HPV-a za sve studente do 25 godina starosti uz prethodni dogovor, individualno savjetovanje i namjenski pregled prije cjepljenja.

 

 1. Posebno praćenje studenata sa zdravstvenim rizicima, rizičnim ponašanjima i kroničnim poremećajima zdravlja

 

 1. Namjenski pregledi i izdavanje liječničkih potvrda na zahtjev studenata:

 

 • u svrhu utvrđivanja zdravstvenih razloga za mirovanje studentskih obaveza
 • za smještaj u jednokrevetnoj sobi u studentskom domu iz zdravstvenih razloga
 • za ostvarivanje prava na prilagodbu nastavnog procesa i polaganje ispita u suradnji s Uredom za studente s invaliditetom

 

 1. Zdravstveni odgoj

 

Provodi se integrirano uz sistematske preglede i probire ili kao zasebna aktivnost.

Metode rada su: predavanja, rad u malim skupinama, okrugli stol, individualni rad i tribine.

 

Ambulanta će ordinirati prema sljedećem radnom vremenu:

 

Ponedjeljak, srijeda i četvrtak 07 – 15 h (rad s pacijentima 08.00 – 12.30h)

 

Utorak / petak neparne datume 07 – 15 h (rad s pacijentima 08.00 – 12.30h)

 

Utorak / petak parne datume 12 – 20 h (rad s pacijentima 13.30 – 17.30h)

 

 

Obzirom da se rad, osim u ambulanti, odvija i izvan iste (koordinacijske aktivnosti, predavanja, edukacija,…),

 

obvezno je prethodno naručivanje na broj telefona 051/584-876

 

 • u prijepodnevnoj smjeni 30 – 12.30h

 

 • u poslijepodnevnoj smjeni 30 – 17.30h

 

 • ili na e-mail; zdravlje@zzjzpgz.hr

 

 

Koordinator aktivnosti NZZJZ PGŽ i nadležni školski                                                                                       liječnik studenata na Kampusu Sveučilišta u Rijeci

 

medicinska sestra                                                                      dr.sc.Marijana Turčić, dr.med.

Vesna Marić, bacc. med.techn.                                                     spec.školske medicine

 

 

 

 

 

 

Otvorenje međunarodne grupne izložbe “Glowing Globe” održat će se u srijedu, 13. studenog u 19.00 sati u Galeriji Kortil.

Izložba je dio programa Glowing Globe 2019, Science-Fiction-Art Centra za inovativne medije pri Akademiji primijenjenih umjetnosti posvećenog novomedijskoj umjetnosti s naglaskom na proširenu i virtualnu stvarnost.

Na izložbi Glowing Globe bit će izloženi radovi sljedećih umjetnika: Giulia Bowinkel Friedemann Banz, Roderick Coover i Krzysztof Wołe, Ivana Franke, Vladislav Kneževic, Litto aka Litto aka. Daniela Weiss & Anton Lakhontov aka. Patrick K. H., Michael Saup & Matevž Kolenc, Marta Stražicic i Moon Martina Zelenika.

Cjelokupni program možete pronaći na poveznici.

© Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti