Vi ste na stranici: Naslovna
Otkrij kako doživjeti Europu

avršila si školovanje? Školuješ se, ali bi baš eto htio volontirati u organizaciji koja se bavi održivim razvojem? Htjela bi naučiti grčki? Tražiš posao ali ne nalaziš ništa što bi htio? Želiš imati prijatelja u Llanfairpwllgwyngyllu? Na razgovorima za posao odbijaju te jer nemaš iskustva? Dođi na jednu od naše dvije informativne radionice, u Rijeci ili Delnicama, i saznaj sve što te zanima.

Europski programi mladima nude brojne mogućnosti za mobilnost - uz putovanje pružaju priliku za učenje, volontiranje ili rad. A mi, jedan od Eurodesk Hrvatska multiplikatora, svojski ćemo se potruditi da ti damo odgovore na sva pitanja koja ti padnu na pamet.

 

Ovo je naš PLAN:

Srijeda, 5. listopada 2016., CTK Rijeka (Školjić 6, 1 kat, Rijeka)

13:00 UČI/VOLONTIRAJ U EUROPI - saznaj što ti pruža program Erasmus+ kroz razmjene mladih i Europsku volontersku službu

14:00 RADI U EUROPI - saznaj koje prilike ti se pružaju kroz projekt Your first EURES job koji provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje

15:00 ZGRABI SVOJU PRILIKU - radionica na kojoj ćemo proći kroz izradu životopisa i motivacijsko pismo za prijavu na neku od vrsta mobilnosti

Prijave na radionicu putem obrasca.

 

Srijeda, 12. listopada 2016, Srednja škola Delnice (Školska knjižnica, Lujzinska cesta 42, Delnice)

10:50 - 12:20 IDEM U EUROPU 1 - saznaj koje mogućnosti imaš za volontiranje, učenje i rad te kako ih možeš iskoristiti (za učenike 3. razreda)

12:20 - 14:00 IDEM U EUROPU 2 - saznaj koje mogućnosti imaš za volontiranje, učenje i rad te kako ih možeš iskoristiti (za učenike 4. razreda)

Na radionicu mogu doći i osobe koje nisu u učenici Srednje škole Delnice. Samo treba izabrati termin i poslati mail prijave na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

 

Informativne radionice provodimo u sklopu europske kampanje Time to move, a financirane su kroz program Erasmus+ i od strane Primorsko-goranske županije.

 

  

 
Poziv na trening Responsible Research and Innovation Tools (RRI Tools):

Alati odgovornog istraživanja i inovacija – Riječka ideja kao pokretač suradnje i razvoja znanosti i lokalne zajednice

 

Nastavno na uspješnu suradnju Zaklade Sveučilišta u Rijeci i Centra za promociju znanosti iz Beograda u provedbi međunarodnog RRI Tools projekta, zadovoljstvo nam je pozvati vas na RRI Tools trening koji će se održati 27. rujna 2016. u prostorijama Step RI (Radmile Matejčić 10, Rijeka) u periodu 10:00 - 15:00 sati.

RRI Tools (Responsible Research and Innovation Tools) u sebi sažima temeljne odrednice odgovorne znanosti i istraživanja, poput načela otvorenog pristupa informacijama, dobrog upravljanja, etike i rodne ravnopravnosti, s primarnim ciljem uključivanja društva u odluke o razvoju znanosti i tehnologije i doprinosa pametnom, održivom i cjelovitom rastu.

Promičući RRI vrijednosti i vjerujući u ključni razvojni potencijal akademske zajednice, Zaklada Sveučilišta u Rijeci inicirala je Riječku ideju, a ovim treningom želi ključnim dionicima pružiti potrebna znanja i alate za suradnju znanosti i lokalne zajednice s misijom razvoja, stabilnosti i održivosti Rijeke i regije u 21. stoljeću.

Trening je namijenjen znanstvenoj i istraživačkoj zajednici, gospodarskom sektoru, te organizacijama civilnog društva. U sklopu treninga moći ćete saznati više o Riječkoj ideji i modelima njezine realizacije, a predstavit će nam se i uspješni RRI projekti iz riječke regije.

RRI koncept Europska unija promovira kao važan kriterij svojih fondova, s posebnim naglaskom na Obzor 2020, te јe poznavanje i poštivanje načela od velike važnosti i prednosti prilikom apliciranja za EU sredstva.

Broj mjesta na treningu je ograničen, a prijaviti se za sudjelovanje možete putem sljedeće poveznice najkasnije do 25. rujna 2016 u 14:00 sati. Program i više informacija o trenericama pronađite ovdje.

U slučaju dodatnih informacija, slobodno nas kontaktirajte na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript . 

  

 

 

 
RASPORED DODATNE PROVJERE ZNANJA I VJEŠTINA

 

PREUZMITE PDF DOKUMENT

  

 

 
Mia Vučemilović na Izložbi hrvatskog dizajna
Mia Vučemilović, bivša studentica APURI (završenog diplomskog studijsko primijenjenih umjetnosti) izlaže svoj diplomski rad Putujuće memorije grada (2015) na Izložbi hrvatskog dizajna 15_16, kao jedina predstavnica riječke Akademije u studentskoj kategoriji vizualne komunikacije.
 
http://dizajn.hr/blog/izlozba-hrvatskog-dizajna-1516-otvorenje-dodjela-nagrada/
 


 

 
Upisi u 6. Školu održivog razvoja

Udruga za promicanje projektne kulture EU klub poziva sve zainteresirane mlade da se prijave na edukaciju o održivom razvoju. Edukacija će se održati 24. i 25.rujna 2016.godine na urbanom vrtu u Rijeci te Recikliranom imanju Vukomerić kraj Zagreba.

Prijave se zaprimaju isključivo elektronski i to putem online obrasca, a rok za podnošenje prijava je četvrtak, 15.rujna 2016.godine u 23:59 sati.

Konačni rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama EU kluba najkasnije do ponedjeljka, 19.rujna 2016.godine.
Tekst natječaja je dostupan ovdje.
Edukacija je besplatna zahvaljujući financijskoj potpori Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
Za sva dodatna pitanja kontaktirajte Udrugu na skolaodrž Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

  

 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 86 - 90 od 390
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI