Vi ste na stranici: Naslovna
OTVORENI ATELIER 2016
tanja 
 
OTVORENI ATELIER 2016 projekt je koji predstavlja mlade riječke umjetnice i umjetnike u njihovom privremenom radnom ambijentu.

Mlade umjetnice i umjetnici u svoj rad vješto unose elemente eksperimenta i nesigurnosti. Gotovo performativnim procesima te dubokim promišljanjem granica matičnih medija, autori izmještaju fokus sa krajnjeg rezultata umjetničke aktivnosti na sam proces stvaralaštva umjetničkog djela. Konstantnim radom, ispituju potencijale intermedijalnosti u suvremenoj umjetničkoj praksi i dolaze do novih umjetničkih (i životnih) spoznaja vješto ih integrirajući u svoju dnevnu rutinu. U svoj umjetnički rad.

Galerija SKC, tokom listopada 2016., postaje privremeni atelier (dom) četvoro mladih autorica i autora. Posjetitelji imaju priliku i pozvani su slobodno ući, boraviti u prostoru, družiti se s umjetnicima i upoznati ih promatrajući njihove kreativne procese.
Namjera kustosa je približiti ambijent umjetničkog ateliera iz skrovitih kutaka široj publici.

Tokom svakog tjedna Galerija SKC predstavlja po jednog mladog riječkog autora/autoricu na privremenom radu u galeriji kao svom atelieru.
Finalne rezultate OTVORENOG ATELIERA moguće je razgledati krajem svakog tjedna (petak ili subota).


Otvoreni atelier zatvorit će Tanja Blašković. Tjedan od 24. – 29. listopada rezerviran je za tu prvostupnicu likovne pedagogije koja će u Galeriji SKC svakodnevno boraviti od 10 do 20 h.

Tanja Blašković, rođena je 1992. godine u Rijeci. 2010. godine završava Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli kao slikarski dizajner. 2015. godine završila je preddiplomski studij likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.
tanja

RAD:
“Materijal korišten u izvedbi rada je najlon, koji se peglanjem spaja isto kao što se i svačiji identitet gradi od različitih slojeva utjecaja. Nameće se i kritika društvu koje pojedine identitete dovodi do „plastičnosti“ odnosno stvaranja kalupa ličnosti koje su poželjne u današnjem svijetu, udaljavajući ih tako od samostalnog duhovnog pronalaženja vlastitog, unikatnog entiteta.
Autorica se bavi idejom pomicanja granica slikarstva u prostorni eksperiment. Fokus stavlja na recikliranje materijala i redefiniranje postojeće funkcije najlona i plastike kojima smo svakodnevno okruženi.”

OTVORENJE IZLOŽBE U SUBOTU, 29.10., u 20:00h. (Galerija SKC, Kružna 8 – iza Palacha)

 


 
 
Grupa za prevladavanje straha od javnog nastupa


Psihološko savjetovalište SSC-a organizira besplatni grupni tretman s ciljem poučavanja studenata kako prevladati strah od javnog izlaganja.

Grupa će se sastajati jednom tjedno u trajanju od 2 sata u prostorijama SSC-a (Kampus na Trsatu). Prvi susret planira se za početak studenoga, a termin održavanja će se definirati na temelju rasporeda članova grupe.

Ako izbjegavate izlaganje seminara i održavanje prezentacija pred kolegama ili ih odradite, ali uz teške muke, ovo je grupa za vas. Pošaljite ime i prezime, studij i godinu studija te broj telefona na e-mail adresu Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili nazovite 051/265-841. Broj mjesta je ograničen, a prijave su otvorene do 28. listopada 2016.

Za sve dodatne informacije nazovite ili pošaljite e-mail!

  

 
Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je na internetskoj stranici tekst javnog Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku godinu 2016./2017., 14. listopada 2016. s priloženim dokumentima te važnim obavijestima za studente. Prosljeđujemo vam link http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15027&sec=1933 na kojem možete vidjeti kompletnu natječajnu dokumentaciju.

Molimo vas da isti proslijedite svim vašim sastavnicama.

  

 
Natječaj za stipendiju Grada Opatije

obavještavamo Vas da je Grad Opatija raspisao Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Grada Opatije za školsku/akademsku godinu 2016/2017. Rok za prijavu je 15 dana od dana objave, odnosno do 28.10.2016. godine. Sve ostale informacije dostupne su na web stranici Grada Opatije - www.opatija.hr ili u Upravnom odjelu za financije i društvene djelatnosti. Ispod se nalazi link na objavljeni natječaj.

 

 
Studentski međunarodni festival STIFF

okviru Studentskog međunarodnog festivala STIFF, koji se održava od 13. - 15. listopada u Art Kinu u Rijeci, prikazati će se sedam filmova studentica i studenata Akademije primijenjenih umjetnosti, studijskog programa Medijske umjetnosti i prakse. Filmovi će se pojedinačno prikazati tokom festivala, a na kraju će biti razgovor sa studenticama i studentima.

Svakako pogledate što više od festivala, filmovi su izvrsni i program je zaista presjek najboljih ostvarenja svih svjetskih škola filma. 

FILMOVI:

Maybe Too Dreamy, Dolores Kovačić, eksperimentalni

III, Nataša Alavanja, eksperimentalni

OUTSIDE IN, Michel Mesarić, eksperimentalni

Crna protoplazma, Dominik Grdić, animirani

Zauvijek, Monika Rusak, igrani/eksperimentalni

I Rest my Case, Nikolina Hrga, ingrani/eksperimentalni

Crna kutija, Una Rebić i Dolores Kovačić, eksperimentalni

 

STIFF facebook page 

twitter @stiff_uniri

Instagram stiff_filmfest

 http://www.stiff.uniri.hr/ 

  

 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 71 - 75 od 382
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI