Vi ste na stranici: Naslovna
Natječaj idejno rješenje vizualni identitet NSZVO

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja poziva studente visokih učilišta u RH, koji studiraju na studijskim programima dizajna vizualnih komunikacija, da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Nezavisnog sindikata znanostivisokog obrazovanja. Rok za primanje natječajnih radova je do 15. svibnja 2017. godine.

natječaj

 


 

 
„KNJIGE ZA GLEDANJE : KNJIGE ZA ČITANJE“

IZLOŽBA U GALERIJI „ŠIRA“ U ZAGREBU

 

U organizaciji Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci raspisan je natječaj za izložbu umjetničkih knjiga mladih autora.

Na natječaj se je prijavilo 42 autora sa preko 60 knjiga. Povjerenstvo u sastavu izv.prof.mr.art. Tanja Dabo, izv.prof.art. Svjetlan Junaković, izv.porf.mr.art. Letricija Linardić, doc.mr.art. Melinda Kostelac i doc.art. Sonja Vuk odabralo 32 autora za izložbu.

Izložba u galeriji „Šira“ u Zagrebu će se moći pogledati od 13.-20. ožujka 2017. godine.

 
Prijave za Wheelday Erasmus+ projekt

poziv za prijavu na Wheelday Erasmus+ projekt koji implementira Međunarodni edukacijski centar (Politička akademija HNS-a) u suradnji s austrijskim institutom IUFE.

 

Projekt je namijenjen mladim osobama (18 -25 godina) koje su aktivne u društvu i zainteresirane naučiti nešto više o socijalnoj inkluziji kroz predavanja, razmjenu iskustava s mladima iz Austrije i praktičnim radionicama.

 

Projekt uključuje studijsko putovanje u Beč od 9. do 14. travnja 2017. godine. Troškovi su pokriveni. 

 

Više o programu pročitajte u priloženom letku i na web stranici: http://www.wheelday.at/   Prijave se zaprimaju preko: https://goo.gl/wUfdXw  

 

 

  

 
Erste fragmenti 13

Fragmenti_13_1200x628-pxErste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove su godine pokrenule natječaj za projekt pod nazivom “Erste fragmenti 13″, koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina i studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija) te dodjelom dodatne novčane nagrade za najbolji rad te omogućavanjem samostalne izložbe autoru pobjedničkog rada. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, i ove se godine dodjeljuje posebna nagrada po odabiru publike. Također, dodjeljuje se jedna godišnja stipendija za koju se mogu kandidirati studenti likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu.

Natječaj „Erste fragmenti“ organizira se od 2002. godine, a u dosadašnjim izdanjima otkupljeno je oko 170 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija (poslovnica i uredskih prostora) Erste banke u Hrvatskoj. Autori mnogih otkupljenih radova, poput Tanje Deman, Sebastijana Dračića, Ivana Fijolića, Alema Korkuta, Ines Matijević Cakić, Lale Raščić, Zlatana Vehabovića, Matka Vekića i mnogih drugih, u međuvremenu su postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

Propozicije natječaja za otkup djela likovnih umjetnika

Erste&Steiermärkische Bank d.d. raspisala je trinaesti po redu natječaj za otkup djela likovnih umjetnika do 30 godina starosti te studenata akademija likovnih umjetnosti.

Prijave na natječaj “Erste fragmenti 13 – za otkup radova” zaprimaju se do 25. ožujka 2017. Svaka prijava treba sadržavati:

 • kvalitetne fotografije prijavljenih radova na USB sticku ili CD-u (slike, skulpture, grafike, fotografije ili instalacije) s opisom rada (tehnika, dimenzije, godina nastanka, informacija o ediciji uz grafike i fotografije) te nazivom rada na hrvatskom i engleskom jeziku. Fotografije trebaju biti dostavljene u .jpg formatu, minimalne širine 1024 piksela.
 • isprint fotografija prijavljenih radova
 • cijenu svakog rada
 • kratak životopis i kontakt podatke autora (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu)
 • maksimalno tri pojedinačna rada koji se prijavljuju za otkup

O odabiru radova za otkup i proglašenju najboljeg rada odlučivat će stručni žiri.

Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2018. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3000 kuna.

Svi otkupljeni i nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbi u „Galeriji Kranjčar“ u Zagrebu.

Prijave za natječaj za otkup radova treba poslati na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – otkup djela”
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

 

Propozicije natječaja za stipendiju Erste fragmenti

I ove godine Erste banka dodjeljuje jednu godišnju stipendiju “Erste fragmenti” u iznosu od 1000 kuna mjesečno. Kandidati za dodjelu stipendije moraju biti hrvatski državljani i imati status redovnog studenta treće ili više godine studija likovnih akademija u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku.
Stipendija se dodjeljuje neovisno o natječaju za otkup djela, a prema sljedećim kriterijima:

 • kvaliteta likovnih radova
 • dosadašnje ocjene na studiju
 • motiviranost i sveukupni umjetnički potencijal koji se procjenjuju temeljem razgovora s predstavnicima komisije za dodjelu stipendija, a čine je: predstavnik stručnog žirija za natječaj za otkup likovnih radova te dva predstavnika Erste banke

Prijave na natječaj “Erste fragmenti 13 – za stipendiju” zaprimaju se do 25. ožujka 2017. Svaka prijava treba sadržavati:

 • kvalitetne fotografije minimalno pet likovnih radova na USB sticku ili CD-u, s opisom rada (tehnika, dimenzije). Ako se kandidat prijavljuje i na natječaj za otkup djela, ukupan zbroj dostavljenih radova na oba natječaja mora biti najmanje pet, s time da mora biti jasno naznačeno koja se (maksimalno) tri rada prijavljuju na natječaj za otkup djela. Fotografije trebaju biti dostavljene u .jpg formatu, minimalne širine 1024 piksela.
 • isprint fotografija prijavljenih radova
 • prijepis dosadašnjih ocjena na studiju
 • potvrdu o statusu redovnog studenta treće ili više godine studija na likovnoj akademiji u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku
 • potvrdu o državljanstvu Republike Hrvatske (preslika domovnice)
 • kratak životopis i kontakt podatke autora (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu).

Prijave za natječaj za dodjelu stipendije treba poslati na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – za stipendiju”
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

  

 
Natječaj za umjetničke knjige „Knjige za gledanje : Knjige za čitanje“

 

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za umjetničke knjige, pod nazivom „Knjige za gledanje : Knjige za čitanje“, za izlaganje u Galeriji Šira u Zagrebu, od 13.03.2017. do 20.03.2017.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti i studentice akademija i srodnih studija, i mladi umjetnici i umjetnice do 25.g.

Svaki autor ili autorica mogu prijaviti do 3 umjetničke knjige ili knjige-objekte. Tema, format i tehnika su slobodni.

Prijava treba sadržavati:
- Ime i prezime, kontakt i kratki životopis autora ili autorice (do 800 znakova)

- Podatke o radu: naziv djela, tehnike, dimenzije, te izjavu kako se knjiga izlaže (u staklenom postamentu ili tako da je dostupna za listanje, gledanje i čitanje)

Rok za dostavu knjiga i prijava za natječaj je srijeda 08.03.2017. Do tog roka se prijave i knjige mogu poslati ili osobno donijeti na Akademiju likovnih umjetnosti, Fundus umjetnina ALU, str.sur.Korana Littvay, Ilica 85, Zagreb. Autori će o odabiru radova biti obaviješteni elektroničkim putem 10.03.2017.

Umjetničke knjige će za izložbu odabrati umjetničko povjerenstvo u sastavu: izv.prof.mr.art.Tanja Dabo, izv.prof. art.Svjetlan Junaković, doc.art. Sonja Vuk (Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu), izv.prof. mr.art. Letricija Linardić i doc. mr.art.Melinda Kostelac (Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci).

Kontakt:
Voditeljica galerije Šira, str.sur.Korana Littvay,
Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

https://galerijasira.wordpress.com/ http://www.alu.unizg.hr/

  

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 50 od 390
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI