Vi ste na stranici: Naslovna
Predlaganje kandidata za dodjelu nagrade

 Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci za najuspješnijeg studenta/ studenticu

Pozivani su svi nastavnici Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci da predlože uspješne studente za  Nagradu Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci za najuspješnijeg studenta/ studenticu.

Za Nagradu Akademije natječu se studenti preddiplomskih i diplomskih studija Likovne pedagogije i Primijenjenih umjetnosti, s najmanjim prosjekom ocjena 4,0 tijekom studija na prijedlog njihovih nastavnika.

Ispunjeni obrasci trebaju biti dostavljeni u prostoriji prodekana (br. 14, prizemno), zajedno s radovima najkasnije do ponedjeljka, 26 studenog, do 12 sati.

OBRAZAC


 

 
Pozivamo studente prve godine da se odazovu na

Orijentacijsko motivacijski praktikum za studente prvih godina preddiplomskih studija

Molimo sve studente prvih godina preddiplomskih studija Primijenjene umjetnosti i Likovne pedagogije da se odazovu pozivu na orijentacijskom-motivacijski praktikum, koji će biti održan u srijedu, 28. studenog 2012., u predavaonici Bauhaus u 12 sati.

Orijentacijsko motivacijski praktikum organizira se s ciljem detaljnog informiranja o studiju.

 


 

 
Informacije o dodjeljenim mentorima/tutorima:
Radi osiguravanja kvalitete studiranja od ove akademske, 2012/2013. godine, kao oblik podrške studentima prvih godina preddiplomskih studija ponovno pokrećemo ulogu nastavnika mentora – tutora.


Popis mentora/tutora po odsjecima:

Uloga nastavnika mentora – tutora opisana je u Priručniku za kvalitetu studiranja na Akademiji primijenjenih umjetnosti (nalazi s na web stranicama Akademije, pod rubrikom Kvaliteta).

Imenovanja nastavnika mentora/tutora ove akademske godine provedena su po principu dodijele nositeljima predmeta na prvim godinama studija.

Napravljeni su izuzeci prema nositeljima koji su u upravi Akademije.

Za sve dodatne informacije obratite se prodekanici za nastavu ili prodekanici za umjetničko-znanstvenu djelatnost.


 

 
Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je dva natječaja:

Prijave i prateća dokumentacija se dostavljaju putem Zakladinog e-sustava prijava (www.zaklada.uniri.hr/epp) i zemaljskom poštom, a rok za podnošenje prijava je 8. prosinca 2012. godine (zaključena prijava i datum poštanskog žiga).

U slučaju nejasnoća i dodatnih upita, obratite nam se putem e-maila Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript


 

 
JAVNI POZIV ZA PROJEKT ‚SPAJALICA’
SOFTCONTROL 2012. – 2015.

www.softcontrol.info

MMSU objavljuje Poziv za privremene umjetničke projekte u javnom prostoru  pod zajedničkim nazivom Spajalica. Vrijeme izvedbe i trajanja projekata biti će od 13. do 19. svibnja 2013. u Rijeci, u susjedstvu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci: na području ulica Dolac, Frana Kurelca, Erazma Barčića, Rudolfa Strohala, stuba Hotela Bonavia, Trga 139. brigade, do galerije Mali salon na Korzu 24 (Google maps).

Rok za prijavu: Poziv je otvoren do 9. prosinca 2012., a obavijest o sudjelovanju bit će objavljena do kraja siječnja 2013. na web stranici Muzeja, www.mmsu.hr; primljeni sudionici biti će osobno kontaktirani putem e-maila. Prijave će razmatrati peteročlani žiri: Tomislav Brajnović, umjetnik; Urša Jurman, kustosica; Ivana Meštrov, kustosica; Ksenija Orelj, kustosica;Sabina Salamon, kustosica.

Napomene za predlagatelje:

1. Prava sudjelovanja imaju pojedinci ili kolektivi s područja Republike Hrvatske i inozemstva.

2. Mogu se predložiti već postojeći, odnosno novi radovi koji mogu biti postavljeni najviše 7 dana. Šalju se poštom na adresu: MMSU, Dolac 1/II, 51000 Rijeka, ili e-mailom: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript s naznakom 'Natječaj SoftControl'.

Osobe za kontakt su Ivo Matulić, Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript , +385(0)51492621 i Sabina Salamon, Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript +385(0)51492618.

3. Na natječaj se mogu prijaviti najviše dva rada.

4. Prijavnice bez tražene dokumentacije žiri neće razmatrati smatrajući ih nepotpunim.

5. Prijavnicu za Natječaj šaljemo u privitku

6. Odabrani umjetnici radove dopremaju/otpremaju o vlastitom trošku.

7. Materijali dostavljeni uz prijavnicu (CD, DVD, fotografije) neće se vraćati predlagatelju. Molimo ne šaljite originale.

8. Honorar po projektu iznosi 3.000,00 kn bruto, a maksimalni iznos za produkciju pojedinog projekta iznosi 7.000,00 kn bruto. 

9. Putne troškove i smještaj u trajanju od najviše tri noćenja pokriva organizator.

Napomena za inozemne umjetnike:

U sklopu Poziva predviđena su dva rezidencijalna boravka za inozemne umjetnike koji žele realizirati projekte u javnom prostoru. Rezidencijalni boravak moguć je u trajanju do 20 dana, u dva termina, od 15. travnja do 5. svibnja i od 5. svibnja do 30. svibnja. Prijavnicu je potrebno poslati poštom na adresu: MMSU, Dolac 1/II, 51000 Rijeka, ili e-mailom: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript s naznakom 'Natječaj SoftControl – rezidencijalni boravak'. PRIJAVNICA u privitku.

PRIJAVNICA za Spajalicu>Copula-u treba sadržavati:

1. Ispunjenu prijavnicu

2. Opis koji će žiriju omogućiti uvid u predložen rad putem primjerene dokumentacije (skica, foto, video zapis ili dr.)

3. Tehnički opis izvedbe s predviđenom lokacijom i trajanjem (način postavljanja i skidanja rada te popis potrebne tehničke opreme)

4. Troškovnik za realizaciju projekta (s uključenim autorskim honorarom te iznosom osiguranja, ukoliko je ono potrebno

Nacrt projekta: Spajalica / Copula

Polazeći od često isticane povučenosti muzejske zone, izmještenosti iz javnog prostora kao posljedice uvučenosti u programske zadatke skupljanja i čuvanja, projekt postavlja pitanja o načinima ponovnog aktiviranja javnog prostora i o prisutnosti umjetnosti u njemu. Nadovezujući se na poticaj drugačijeg reguliranja prostora društvenosti i samog slobodnog vremena, projekt je zainteresiran za suvremene umjetničke prakse koje uznemiruju status quo, ističu prikrivene, premještene ili zanemarene sadržaje u urbanom okruženju, bez obzira kakvim se pristupom ili medijem umjetnici koriste.

Pozivaju se prijedlozi koji će markirati prisutnost Muzeja u njegovom susjedstvu, odstupajući od tradicionalnih komemorativnih pristupa i permanentnih skulpturalnih rješenja,  transformirajući 'pasivne' pripovijesti u fizičku i simboličku prisutnost; koncentrirajući se na aktualne društvene teme i odnose, ili povezujući se sa svakodnevnim životnom praksom na razmeđi privatnog i javnog, faktografskog i fikcijskog.

U medijskom smislu, projekt podržava performativne i participativne radove, urbane intervencije i outdoor instalacije čija se publika – korisnici ili pak sudionici, ne mogu unaprijed predvidjeti. Traži se: istražiti pristupe koji javni prostor otvaraju i adresiraju publiku koja ne pripada standardnom krugu umjetničkih zbivanja, nego uključuje prolaznike, susjede, trenutačne boravitelje/posjetitelje ulica i trgova. Tretirajući fizičke i simboličke distance između umjetnika / umjetničkog rada i različitih 'publika', propituje se, kako je u javnom prostoru moguće potaknuti procese društvene uzajamnosti i povezanosti.

Poželjni su oni radovi koji ispipavaju zidove između pojedinca i institucija, oslanjajući se na model spajalice, kao povezivanje utopijskih, ili praktičnih scenarija umjetnosti i urbanog tkiva. Temeljne smjernice projekta su ostvarivanje prisutnosti suvremene umjetnosti u javnom prostoru i komuniciranje Muzeja s njegovim urbanim okruženjem, osobito unutar užeg susjedstva u kojem egzistira.

PRIJAVNICA: APLICATION FORM SPAJALICA SOFTCONTROL

PRIJAVNICA: ZA REZIDENCIJU HR


 
«« Početak « Prethodna 71 72 73 74 75 76 77 78 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 381 - 385 od 390
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI