Vi ste na stranici: Naslovna
“Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad”, poziv na prvu tribinu o arhitekturi

Građanskom akcijom Nevidljive sile: žene koje su oblikovale naš grad, Zaklada Sveučilišta u Rijeci želi upoznati lokalnu zajednicu sa znamenitim ženama koje su svojim radom i postignućima kroz arhitekturu, kulturu, javno djelovanje i znanost dale doprinos izgradnji fizičkog i konceptualnog prostora Rijeke kao grada.

Akcija se realizira kroz seriju tribina koje će, uz biografsko tematiziranje odabranih žena, obuhvatiti i širi društveni kontekst spomenutih područja iz rodne perspektive. Na tribinama će sudjelovati predstavnici akademske zajednice, struke te organizacija civilnog društva.

NS_zene_ mediji_final

Prva tribina posvećena arhitekturi bit će održana 10. svibnja 2017. u prostorima Društva arhitekata Rijeka – DAR (Ivana Dežmana 2a) s početkom u 19 sati. Sudjelovat će Lidija Butković Mićin s izlaganjem “Arhitektice u Rijeci 1950-ih i 1960-ih godina – emancipacija na djelu” o nasljeđu i doprinosu Ade Felice-Rošić i Nade Šilović u oblikovanju modernističke vizure grada Rijeke. U kasnijoj raspravi pridružit će joj se arhitektice Olga Magaš i Ida Križaj Leko, te Jana Mikuličić Antulov i Gordan Resan dopredsjednica i predsjednik DAR-a. Moderaciju će voditi Gorana Stipeč, predsjednica sekcije mladih DAR-a.

Osim serije tribina, uskoro kreće i online kampanja Jeste li znali, u pripremi je brošura o znamenitim Riječankama, a građani i građanke će biti pozvani na uključivanje u kontinuirano mapiranje ženskog prinosa zajednici.

PROGRAM TRIBINA  

ARHITEKTURA

10. svibnja 2017. u 19 sati
Društvo arhitekata Rijeka (Ivana Dežmana 2a, Rijeka)

Ada Felice i Nada Šilović

Sudionici: Lidija Butković Mićin, Olga Magaš, Ida Križaj Leko, Jana Mikuličić Antulov i Gordan Resan
Moderatorica: Gorana Stipeč

EVENT: https://goo.gl/ibqy8N

JAVNO DJELOVANJE

24. svibnja 2017. u 19 sati
Antikvarijat knjiga Ex Libris (Riva Boduli 3B, Rijeka)

Neda Andrić

Sudionici: Neven Šantić, Kristina Posilović, Mirela Holy i Katarina Mikulić
Moderatorica: Elvira Marinković Škomrlj

KULTURA

31. svibnja 2017. u 19 sati
Galerija Garbas (Užarska 26, Rijeka)

Radmila Matejčić i Vanda Ekl

Sudionici: Daina Glavočić, Marijan Bradanović, Ksenija Oralj, Emina Višnić i Marino Čajdo
Moderator: Boris Ružić

ZNANOST

13. lipnja 2017. u 19 sati
Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci – Svečana dvorana dr. Izidor Kršnjavi  (Gajeva 1, Rijeka)

Neda Stipčić Šolić i Vesna Švarcer

Sudionici: Marta Žuvić Butorac, Snježana Prijić Samardžija, Astrid Krmpotić i Nataša Medved
Moderatorica: Brigita Miloš

Ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog  modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

  

 
OBAVIJEST

studentima III. godine studija Likovne pedagogije i Primijenjene umjetnosti

 

 

U utorak, 6. lipnja 2017. s početkom u 14,00 sati u prostoriji Bauhausa održati će se praktikum i informacije radi upisa na diplomske studije Akademije.

 

Sastanku će prisustvovati prodekanica za nastavu, doc. art. Melinda Kostelac i Voditelj Studentske službe, bacc. paed. Tigran Pejčić.

  

 
Testiranje semestra u akademskoj godini 2016/2017

Preuzmite dokument  

 
NASTUPNO PREDAVANJE NATAŠA ANTULOV, ODLUKA

PREUZMITE DOKUMENT

  

 
Otvoren natječaj za mlade filmofile

Voliš sedmu umjetnost? Ovoga ljeta i službeno postani Mladi filmofil!
Pulski filmski festival i ove godine u sklopu Pula PROfessionala organizira poseban program namijenjen svim mladim ljubiteljima filma – Mladi filmofili. Tako će i ove godine mladi ljubitelji filma boraviti u Puli za vrijeme trajanja festivala, gledati filmove, pisati kritike i dodijeliti nagrade najboljim filmovima po svom izboru, ali i upoznati brojne filmske autore i profesionalce iz svijeta audiovizualne industrije.

Tko su Mladi filmofili?
Projekt Mladi filmofili organizira se već niz godina u sklopu Pulskog filmskog festivala te okuplja sve mlade i buduće profesionalce iz područja audiovizualne produkcije, filmske entuzijaste i ljubitelje sedme umjetnosti – s ciljem da im otvori vidike kad je riječ o promišljanju i konzumiranju filma.

Tko se može prijaviti?
Ukoliko imaš između 18 i 29 godina, izvrsno govoriš hrvatski i engleski jezik i strastven(a) si ljubitelj(ica) sedme umjetnosti – pozivamo te da nam se pridružiš na Pulskom filmskom festivalu i službeno postaneš Mladi filmofil!

Kako se prijaviti?
Za prijavu trebaš priložiti svoje sažeto motivacijsko pismo (kartica teksta) i životopis, a tu je i jedan filmskokritičarski zadatak – za prijavu trebaš napisati jednu recenziju odabranog dugometražnog igranog hrvatskog filma novije produkcije (od 2013. do 2017. godine).

Prijave su otvorene do 24. svibnja a vrše se online, putem obrasca dostupnog na http://pulafilmfestival.hr/hr/filmofili-prijava.

Pročitaj više o natječaju na LINKU

  

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 36 - 40 od 390
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI