Vi ste na stranici: Naslovna
„STARI STOLAC-NOVA FOTELJA” - Natječaj

„STARI STOLAC-NOVA FOTELJA” - Natječaj

 

 

 

prijava:15. 9. 2015.

mjesto: Grad Zagreb

url: https://orah.hr/kampanje

 

Natječaj za sudjelovanje u projektu „Stari stolac – nova fotelja”    

 

 

ORaH objavljuje javni poziv za prijavu dizajnerskih i umjetničkih radova na izložbu „Stari stolac-nova fotelja”. Rok za prijavu: 15. rujna 2015.

 

Projekt „Stari stolac - nova fotelja” otvoren je za suradnju s likovnim umjetnicima i industrijskim dizajnerima, a posebno dizajnerima namještaja i interijera, pojedinačno ili kao skupinom autora. Od prijavljenih dizajnera i umjetnika očekuju se inovativni prijedlozi – idejni i izvedbeni – u duhu cirkularne ekonomije i principa (kako) od staroga stvoriti novo.

 

Kako sudjelovati u Projektu?  

Za početak je potrebno pronaći stari ili odbačeni namještaj (stolac, stolica, naslonjač, stol, ormar, ormarić, lampa, ogledalo i sl.), dijelove namještaja i drvenu građu te ostale srodne predmete, koje suvremeno društvo obično tretira kao otpad, odnosno „smeće”. Potom slijedi proces izrade novog (komada) namještaja od starih dijelova, koji uključuje ekološke i umjetničke postupke recikliranja, rekomponiranja, kombiniranja i reinterpretiranja, čime se odbačenim i beskorisnim predmetima udahnjuje nova „duša” i produljuje im se život.

 

Cilj je cirkularne ili kružne ekonomije da se od maloga stvori više, odnosno od staroga stvori novo. Stoga je upravo takva ekonomija jedan od središnjih ciljeva Strategije Europa 2020. Premda je cirkularna ekonomija gospodarski koncept budućnosti, hrvatska je javnost slabo upućena u njegove značajke, pa je ovaj projekt još jedna prilika da se taj propust ispravi. Ovaj novi koncept mijenja opće uvjerenje da se dodanu vrijednost, gospodarski rast i razvoj, a time i otvaranje novih radnih mjesta, može postići samo mehaničkim povećanjem novih proizvoda, dakle, mahnitim iskorištavanjem već sada izuzetno osiromašenih prirodnih resursa. Umjesto kvantitete, cirkularna ekonomija donosi ideju kvalitete i dugotrajne vrijednosti proizvoda stvorenih primjenom kreativnih i inovativnih ideja, jer upravo one osiguravaju dodanu i dugotrajnu, održivu vrijednost.

 

Prijave radova šalju se isključivo elektroničkom poštom na e-adresu Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Prijave trebaju sadržavati životopis autora i fotografije koje dokumentiraju proces nastanka dizajnerskog/umjetničkog rada po principu „prije – poslije“, odnosno prije i nakon autorske intervencije. 

Broj prijavljenih radova pojedinačnog autora/autorice ili grupe autora nije ograničen.

Stručno povjerenstvo izvršit će odabir najuspješnijih prijedloga do 20. rujna 2015. godine i objaviti rezultate odabira na web stranici te poslati obavijesti na e-adrese svih prijavljenih autora. 

 

Odabrane radove autori se obvezuju dostaviti u naknadno objavljen prostor za izložbu, u Zagrebu. Izložba će se organizirati početkom jeseni o. g.

 

Svi radovi odabrani za izlaganje ravnopravno se natječu za nagradu u obliku autorskoga angažmana u oblikovanju i izradi namještaja.

 


 

 
Informacije:

INFORMACIJE O UPISU NA DIPLOMSKE STUDIJE 

P R I J A V N I C A – Likovna pedagogija

P R I J A V N I C A – Primijenjena umjetnost

P R I J A V N I C A – Medijske umjetnosti i prakse / Media Arts and Practices (MAP)

 

info o razredbenom postupku za MAP studij 

 
Preuzimanje obrazaca potrebnih za prijave na razredbeni postupak za diplomski studij MAP / Download admission forms for MAP: 

 
OBAVIJEST O
BROJ SLOBODNIH MJESTA ZA JESENSKI ROK

 

Preddiplomski studij Likovne pedagogije: 10+1

Preddiplomski studij Primijenjenih umjetnosti: 10+1
 

 
Kamp za brucoše – RIBROO

logo_RIBRO

Dragi brucoši, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i ove vas godine poziva na Kamp za brucoše!

Kamp je osmišljen kao edukativno druženje svih studenata prve godine na Sveučilištu u Rijeci, a vi možete biti dio ovog našeg zajedničkog projekta. Organiziran je na način da ste podijeljeni u timove po fakultetima, odjelima i smjerovima, a svaki će tim imati svog koordinatora, starijeg studenta, koji će zajedno s vama prolaziti unaprijed osmišljeni program. Očekuje vas mnogo aktivnosti, novih znanja, najsvježijih informacija o vašem domu idućih nekoliko godina, te prije svega druženje i zabave s vašim fakultetskim suputnicima, kao i upoznavanje starijih studenata koji vam svojim iskustvom i savjetima mogu dati najbolji uvid u ono što vas očekuje u najboljem razdoblju u životu!

Program:

Svaki fakultet za svoje će studente organizirati program koji će u jutarnjim satima biti baziran na posebnom informativnom sadržaju za svaki studij.  Cilj ovoga dijela programa jest da vam pruži najvažnije informacije o onome što vas čeka nakon početka nastave, te vas na najbolji način pripremi za uspješan početak akademske godine. Također ćete se i družiti uz iskusno vodstvo vaših koordinatora, a poslije ručka očekuju vas zabavne i sportske aktivnosti nakon kojih slijedi zabava za opuštanje i bolje upoznavanje!

Detaljan program bit će objavljen početkom 9. mjeseca

Kada, gdje, kako?

Kamp za brucoše održati će se od 2. do 4. listopada (petak do nedjelje), u uvali Scott, blizu Kraljevice. Cijena je 300 kuna, u što je uključen prijevoz iz Rijeke te smještaj s dva noćenja i punim pansionom.

Više informacija potraži na: http://www.ribroo.uniri.hr

 
OBAVIJEST STUDENTIMA

STUDENTSKA SLUŽBA ZAVRŠAVA S RADOM 24. SRPNJA 2015.

STUDENTSKA SLUŽBA S RADOM ZAPOČINJE 24. KOLOVOZA 2015.

 

Obavještavamo Vas da zaposlenici Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci neće raditi u zgradi Akademije od 27. srpnja 2015. do 21. kolovoza 2015. 


 

 
«« Početak « Prethodna 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 146 - 150 od 384
 
 
 
© 2005 – 2018 APURI